Et sundt kæledyr har en sund tarmflora Et sundt kæledyr har en sund tarmflora

Et sundt kæledyr har en sund tarmflora

Et sundt kæledyr har en sund tarmflora Et sundt kæledyr har en sund tarmflora

Vores tarmsystem består af både gode og dårlige bakterier. En sund tarmflora er karakteriseret ved, at det indeholder mange forskellige bakterier. Så længe de dårlige bakterier ikke er i overtal, har vi et balanceret og sundt mave-tarmsystem.

Engang imellem får de dårlige bakterier overtaget - og det har indflydelse på dit kæledyr sundhed og velbefindende.

En ændring i tarmbakterierne kan fx. give dårlig mave -  i form af forstoppelse og tynd mave. Et simpelt skift i foder er nok til at ændre sammensætningen af bakterier i tarmen fuldstændigt, og derfor skal foder altid udskiftes og introduceres gradvist. 

En anden årsag til ubalance er ved brug af antibiotika. Antibiotika slår de dårlige bakterier ned, men tager også de gode bakterier med i svinget. Derfor tilråder dyrlægen,  at du giver mælkesyrebakterier (probiotika), når hunden skal på penicillinkur. Kuren nemlig mindre hård for maven, når mælkesyrebakterier tilføres for at udfylde tomrummet i mikrofloraen. 

Brug Petferm ved:

  • skift af foder
  • penicillinkur
  • mod hård eller tynd mave
  • ved problematisk pels
  • ved lavt immunforsvar
  • eller blot forebyggende som vedligehold af andelen af gode bakterier i tarmen

Petferms naturlige kosttilskud indeholder både mælkesyrebakterier (probiotika), fibre (præbiotika) og en lang række metabolitter (antioxidanter, vitaminer, organiske syrer med mere), der hjælper med at balancere tarmens generelle bakterieflora. 

Du kan købe Petferm til dit kæledyr her